luni, 25 mai 2015

Ascita forum

NOTA: Raspunsurile sunt sumare si nu sunt personalizate  deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evalauarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale, iar timpul meu este extrem de limitat

Inainte de a pune o intrebare cautati singur informatiile dorite pe site cu search de sus si veti gasi foarte probabil informariile  postate deja pe site.
Daca doriti o evaluare virtuala a starii dvs de sanatate, simptomelor, analizelor etc, apelati la site-uri care dau consultatii pe net.
Daca doriti o evaluare reala a sanatatii dvs accesati  serviciul nostru de programari pentru consult la clinica
1. Sunt diagnosticat cu CH toxica. Ce sanse sunt pentru vindecare?
Ciroza, teoretic este o boala incurabila (nevindecabila) dar cu supravietuire lunga in multe cazuri (zeci de ani)
2. Tatal meu a fost diagnosticat si operat in decembrie pentru noduli hepatici, iar acum a facut pleurezie, este posibil sa faca atat de repede metastaze, ce trebuie facut mai departe?
Metastazele putea sa existe din decembrie (foarte mici, sau chiar doar cateva celule canceroase) in pleura, dar sa se manifeste acum prin pleurezie. Tratamentul se face la oncologie, prin scoaterea lichidului si introducerea in locul lui de citostatice sau talc , pentru fibrozarea spatiului pleural, sa nu mai aiba unde sa se acumuleze lichidul.
Pe de alta parte, lichidul poate fi si de cauza necanceroasa, ficatul cu tumora avand de obicei si ciroza, iar in aceasta situatie tratamentul este ca al unui lichid din ciroza. Oricum, medicii care va trateaza tatal stiu sigur cele ce v-am spus, si stiu ce sa faca in ambele situatii.
3. O tumora hepatica hipervasculara de 83/66 mm neomogena localizata in zona de proiectie a lobului caudat la un pacient cu ulcer duodenal complicat cu HDS, ciroza hepatica etanolica, varice esofagiene grd. I, gastropatie portal hipertensiva, hipersplenism hematologic si litiaza biliara veziculara, are vreo sansa sa reziste acestei operatii ?
Sansele teoretice ale unui pacient de genul descris sunt mediocre. Sansele reale ale pacientului descris de dvs, pot fi evaluate corect, DIRECT DE CATRE MEDICUL CARE STIE CAZUL.
4. Chiar trebuie deschis un bolnav cu tumora hepatica?
De unde sa stiu daca trebuie sa fie deschis sau nu? Nu pot judeca un caz medical si decide viitorul unui om pe baza unui text. Medicul curant poate judeca mai corect situatia
5. O tumora hepatica hipervasculara de 83/66 mm neomogena este cancer?
Teoretic poate fi si cancer, si tot teoretic cancerul de ficat se poate si opera.
6. Din experienta d-voastra, acesti pacienti  cu  tumorihepatice hipervasculare neomogene e bine sa fie operati sau au mai mult de trait fara operatie…
Din experienta mea am avut pacienti care s-au  operat si au trait ani buni, altii au murit dupa cateva luni, iar altii la operatie, depinde de multi factori specifici fiecarui pacient.
7. Ce spuneti de aceste minuni – cum ar fi pelinul praf sau radacina de dud in tratamentul cirozei lichid?
Experienta de peste 30 de ani ma face sa nu cred in minuni medicale, mai ales ca ciroza in majoritatea cazurilor este tratabila stiintific nu empiric.
8. Ascita se scoate numai cu internare?
Se poate extrage ascita si in ambulatoriu sau acasa (mai rar).
9. Cat mai traiesti daca ai ascita?
Depinde de cauza ascitei, de starea generala a organismului, de varsta, de analize, de complicatii, etc.
Am bolnavi cu ciroza cu ascita extrasa cu acul care traiesc dupa peste 10 ani de la manevra.
10. Daca scoti ascita cu acul mori mai repede?
Nu, am discutat problema mai sus.
11. Daca nu scoti ascita cu acul ci doar cu medicamente, traiesti mai mult?
Nici aceasta afirmatie nu este valabila..
12. Cat poate rezista un pacient cu ciroza, varice esofagiene grad 3 si ficat mic?
Nu pot face estimareacorecta a  duratei de supravietuire a unui om pe baza unui text;  medicul curant poate estima mai corect situatia. Teoretic poate trai intre zero si .. 25 de ani.
13. La un pacient cu ciroza lichida , cu  abdomenul umflat , palid care nu prea mananca si vorbeste greu, cu diabet ,  care face insulina de trei ori pe zi,  exista vre-un tratament naturist care l-ar putea ajuta sa iasa din starea in care se afla sau alta modalitata sa-si revina?
In general tratamentul “naturist” este  in general putin eficient, si utilizat cand pacientul are o afectiune minora; ciroza cu ascita nu se incadreaza in grupul bolilor minore, deci aceasta metoda terapeutica nu este eficienta.
Sunt multiple alte modalitati de tratament pentru un pacient cu ciroza (unele sunt scrise mai sus), pe care sigur le stiu si medicii italieni, dar unele se pot aplica la un anumit pacient, altele nu.
Imi puteti spune fara sa vedeti pacientul ce sanse ar mai putea fi daca are  ciroza umeda cu icter mecanic si ulcer perforat, care a vomitat cu singe si se pare ca este in ultima faza este foarte slabit sa poate sa reziste la interventia chirugicala si?
Imi pare rau dar nu pot evalua pacientii pe baza descrierii cazului respectiv. Acest lucru este de competenta medicului curant. Am avut pacienti in situatii similare cu cea descrisa care au evoluat bine, dar si altii care nu au evoluat favorabil, sunt foarte multi factori de luat in calcul.
Un pacient cu ciroza hepatica toxica activa decompensata, sindrom de tensiune portala,peritonita bacteriana spontana mai are vreo sansa?
Orice pacient in orice situatia mai are sanse de supravietuire sau recuperare, dar fiecare caz trebuie evaluat personalizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu